Szukaj
  • Wojciech Ciżek

Pellet drzewny Broil King®


W celu uzyskania najlepszego smaku oraz uzyskać wspaniały aromat w grillach na pellet Broil King® w modelach z serii Regal™ oraz Baron™ polecamy stosowanie oryginalnego pelletu wyprodukowanego przez Broil King®.

Pellet z sukcesem można stosować również w każdym grillu gazowym stosując dodatkową skrzynkę wędzarniczą.


1. Pellet firmy Broil King® - jak jest zrobiony?

Firma Broil King® do produkcji używa 100% naturalnego drzewa. W pellecie nie ma żadnych klejów, środków chemicznych do zespolenia ze sobą drzewnych wiórek. Dlatego przy kontakcie z jedzeniem pellet zapewnia idealny aromat i smak potrawy. Pellet jest sprasowany za pomocą bardzo wysokiego ciśnienia co gwarantuje, że pellet nie rozpada się podczas przechowywania.


2. Pellet Broil King® - rodzaje.

Firmy Broil King® przygotowała dwie grupy pelletu:

  • wielogatunkowy

  • jednogatunkowy

Pellet Wielogatunkowy - wykorzystano w nim kilka gatunków drzew, które cechuje się większą paletą smaków oraz aromatów.

Oferta zawiera dwa rodzaje pelletu wielogatunkowego, charakteryzującego się tym, że mieszanka drewna jest w każdej granulce pelletu a nie w 3 różnych granulkach.


Mieszanka Smoke Master’s 63930

Smoke Master’s idealnie nadaje się do steków z wołowiny, wieprzowiny, oraz drobiu.

Zastosowano w tej mieszance naturalne otręby klonu, Orzecha amerykańskiego oraz wiśni. Połączenie tego rodzaju drewna nadaje potrawom delikatny aromat i Takie połączenie nadaje mu delikatny smak i wspaniały aromat wędzonych potraw.


Mieszanka Griller’s Select 63939

Griller’s Select - najdelikatniejszy aromat i smak ze wszystkich dostępnych pelletów firmy Broil King®. Tak dobrana mIeszanka drzew klonu, dębu oraz wiśni

Składa się on z mieszanki trzech drzew – klonu, dębu oraz wiśni. Drzewa, które wchodzą w skład pelletu Griller’s Select zostały specjalnie dobrane, aby potrawy grillowane przy jego pomocy na grillu gazowym przypominały smakiem oraz aromatem te przygotowane na grillu węglowym. Szczególnie polecamy ten pellet do przyrządzania wołowiny, wieprzowiny i drobiu, ale świetnie sprawdzi się również podczas grillowania ryb, warzyw lub pieczenia pizzy.



Pellety jednogatunkowe cechują się większą intensywnością od pelletów wielogatunkowych. Będą one więc idealnym wyborem dla osób, które pragną wzbogacić swoje potrawy intensywnym smakiem oraz aromatem danego typu drzewa. Niektóre pellety jednogatunkowe posiadają w sobie 30% dębu w celu zwiększenia czasu ich spalania. W momencie pisania tego artykułu firma Broil King posiada w swojej ofercie trzy odmiany tego typu pelletów.


Pellet do wędzenia z jabłoni 63923

To pellet o delikatnym aromacie oraz smaku z lekkim dodatkiem słodyczy.

Świetnie nadaje się on zarówno do wędzenia jak i do grillowania najróżniejszych potraw, jednak najbardziej polecamy go do przyrządzania wieprzowiny, wołowiny oraz drobiu.


Pellet do wędzenia z orzecha amerykańskiego 63920


Dla fanów orzecha amerykańskiego firma Broil King® przygotowała coś wyjątkowego!

Ten rodzaj pelletu został wykonany w 100% z naturalnego orzecha amerykańskiego. Brak dodatków innych typów drzew gwarantuje niespotykany dotąd aromat oraz smak, który idealnie wzbogaci wołowinę wieprzowinę, oraz drób.


Pellet do wędzenia z jadłoszynu 63921


Pellet do wędzenia z jadłoszynu to aktualnie najbardziej intensywny pellet ze wszystkich pelletów firmy Broil King®.

Świetnie nadaje się on do długiego grillowania wieprzowiny, wołowiny a nawet jagnięciny i dziczyzny wzbogacając je pikantnym aromatem oraz smakiem popularnego w Stanach Zjednoczonych jadłoszynu.


Pellet drzewny od firmy Broil King® zagwarantuje, że grillowane lub wędzone potrawy zaskoczą Was smakiem oraz aromatem danego typu drzewa, a możliwość wykorzystania ich na grillu gazowym znacznie zwiększy jego funkcjonalność.

3 wyświetlenia0 komentarz

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie